Stigli mi nosaci, Davor imas pivu. Jedino kad izracunas platio sam shipping i carinu duplo vise nego sto vrijede - i opet je ispalo jeftinije nego kod nas, al dobro to je hrvatska realnost. JBMPSMTR.

pitanje:

kako si znao da ti trebaju baš seleni? Nekakav zvuk je dolazio odozada ili? :)
Zelena NB FL *ŠI-627-EZ*

trese malo mjenjac prilikom kretanja, bio kod dache i pregledali sve.
700kn kostaju poliuretanski.

Pozz, pošto planiram malo osvježiti prednji ovjes zanima me da li se naprijed mogu mjenjati seleni posebno, dakle bez vilica (mislim trebalo bi)? A i meni nekad kod kretanja malo zatrese malo mjenjač ako sam na malom gasu, sto sam pripisivao ili mom raspoloženju nekad ili kuplungu, znači može to biti i od selena nosača diferencijala? Auto mi sada ima 110 tkm, a kad sam ga gledao odozdola svi seleni su još u granicama dobrog, no ipak mislim da bi ih nakon 110 tkm polako trebalo mjenjati (čista logika trošenja), nije to neki trošak, jel? I mislim stavljati čist obične - serijala, ali neke dobre (ne poliuretanske, ali i to je opcija). Iskustva, preporuke? :D

Imas 2 opcije, orig ili poli. Mozda su na ilm nesto jeftiniji orig. Za poli racunaj da ce auto biti malo tvrdji u svakom pogledu.

radije bi originalne, volim kad auto ima malo hoda, tako ga bolje osjetim na granici, a ionako je čist dosta tvrd, a tu su i oranice od cesta.... Dakle neću naručivati izvana nego jel netko mjenjao i kupio u RH, gdje i koliko para? I onda jel idu svi posebno (samo seleni bez vilica i sl.)?

To vezano za trešnju kod malog gasa ti je vjerovatno problem sa spojkom gdje ti kontaktne površine nisu savršeno paralelne (zbog istrošenosti ili krive montaže) pa ti dolazi do trešnje.

Potraži na http://forum.miata.net/vb/forumdisplay.php?f=15 izraz "cluth shutter ili clutch jutter" i pogledaj dijagnozu pa usporedi.
Zelena NB FL *ŠI-627-EZ*