Re: Jedna nova u oglasniku

Čoma wrote:
29.12.20. 00:11
Sudeći po slikama trebam li bježat od ovoga ili još ima šanse za popravak te ruzine ako dam to nekome tko zna što radi?
Prevelika glavobolja, posebno za tu cijenu. Ovako po opisanom i slikama hardtop je možda i pola vrijednosti auta. I ne znam jesi pogledao stanje prednjih krakova, ali dosta je izgledno da su u problemima. To ti je oko 1000 kn za zamjenske preko ebaya, ali trebaš naći nekog kom će se to dati mijenati.

mik wrote:
29.12.20. 09:37
jos malo vezano na onu nb odbacenu na cesti

evo vidi ovo : https://www.njuskalo.hr/auti/mazda-mx-5 ... s-33189528

neznam ciji je auto ni kakav je , ali da dovedes onaj krs u ovakvo stanje kao sta je ova na njuskalu i treba ti vise od 16.600 kn

Napominjen neznam vlasnika i km su mi malo mali ali ok, sve se da vidjet

Sretno
U planu mi je bilo da ponudim nesto sitno oko 10000kn pa ako prode prode, ali nakon sta sam je bolje pogledao mislim da se ne isplati toliko muke ulagat. Ali eto računam pitat ću ovdje pa možda i ne bude strašno.
Ta s njuškala mi se čini odlična samo što sam ja kao konjina zapeo za facelift.
Svakako mi fali još para dok buden mogao kupit miatu tako da nadam se da ce nesto izletit do tad.
Još me zanima jedna stvar. Koliko se isplati uvoz iz inozemstva? Kakvi su troškovi, iskustva?

Čoma wrote:
29.12.20. 13:05
Još me zanima jedna stvar. Koliko se isplati uvoz iz inozemstva? Kakvi su troškovi, iskustva?
Za onu gore bez tablice su ti već rekli - bježi od toga, to je za čupanje dijelova ili CIOS.

Unos uz EU - s jedne strane, izbor ti je veći.
S druge strane, i tamo već kod NB/NBFL generacije za budžet od 40.000 kn nećeš moći dobiti auto bez ulaganja kada uračunaš troškove unosa. I tamo trebaš biti spreman na to da su NB/NBFL auti stari skoro 20 godina, tako da imaš iste boljke, pogotovo hrđu koja je ionako rak rana NB/NBFL generacije. A ono što je ostalo a da je u pic pic stanju, bez hrđe i sl. je cijenom skoro kao da uvezeš NC koja tih problema nema.

Pogledaj troškove ovdje: https://uvozauta.com/
Za unijeti CO2 u kalkulator: 1.6 motor je 193 tj. 196, 1.8 je 210 g/km (više-manje, uglavnom previše pa diže trošak).
NOW: čekam ND
OLD: NC RC 2.0 mit alles - #BlackBetty (ZG0504AS)
OLDER: 2x NB 2001 1.8 crvena - Sepet(ić) TNG / Sepet(ić)

sash wrote:
29.12.20. 20:07
Čoma wrote:
29.12.20. 13:05
Za onu gore bez tablice su ti već rekli - bježi od toga, to je za čupanje dijelova ili CIOS.

Unos uz EU - s jedne strane, izbor ti je veći.
S druge strane, i tamo već kod NB/NBFL generacije za budžet od 40.000 kn nećeš moći dobiti auto bez ulaganja kada uračunaš troškove unosa. I tamo trebaš biti spreman na to da su NB/NBFL auti stari skoro 20 godina, tako da imaš iste boljke, pogotovo hrđu koja je ionako rak rana NB/NBFL generacije. A ono što je ostalo a da je u pic pic stanju, bez hrđe i sl. je cijenom skoro kao da uvezeš NC koja tih problema nema.

Pogledaj troškove ovdje: https://uvozauta.com/
Za unijeti CO2 u kalkulator: 1.6 motor je 193 tj. 196, 1.8 je 210 g/km (više-manje, uglavnom previše pa diže trošak).
Hvala na informacijama. Pogledat cu malo taj uvoz al najvise se nadam da ce nesto dobro naletit na njuskalu.
:)

NB koliko znam zbog ekologije ne mozes uvesti.
Fl mozes. Trošak je minimum 2 tisuce eura sa svime. Ispod 4 tisuce eura ne mozes vani kupiti dobru. Ostaje ti samo RH.
Bolje biti malo lud, nego malo pametan!
Miata NB 2005-2008
Boxster S, 2009-2016
Miata NB 2016-

bagijaner wrote:
30.12.20. 08:34
nisam pratio trziste mx5tica u hr, al wow ima i NDejki na prodaju! cak su i pare ok
Začuđujuće normalne cijene za ND, za hrvatske pojmove.

No, dobro, čovjek je u budžetu za NB FL :-D
NOW: čekam ND
OLD: NC RC 2.0 mit alles - #BlackBetty (ZG0504AS)
OLDER: 2x NB 2001 1.8 crvena - Sepet(ić) TNG / Sepet(ić)

Pozdrav ekipa,
Evo mene godinu dana poslije, još uvijek nisam odustao od namjere da uzmem NC ali vidim cijene samo rastu...
Malo mi je smiješno što su isti oglasi aktivni od prije godinu i više dana a cijena je ista ili veća...

Dakle imam nekoliko pitanja:
1. Da li je realno očekivati solidnu NC s barem nekom opremom za oko 7000€?
2. Da li je moguće uvesti NC iz EU da je u dobrom stanju, s barem nekom opremom do 7000€ sa svim troškovima uvoza, taksama itd...

Ako netko ima neku koja ispunjava potonje uvjete, slobodno neka me kontaktira.

Primjer1: Ova mi izgleda stvarno super, vjerujem da je u super stanju, ali cijena je po mom mišljenju pre visoka.
https://www.index.hr/oglasi/mazda-mx-5/oid/2643956

Primjer2: Ova izgleda neloše ali s obzirom na godište a naročito kilometražu cijena mi nikako nije opravdana. A od opreme izgleda ima samo klimu.
https://www.index.hr/oglasi/mazda-mx-5- ... id/2369498

Nakon gotovo dvije godine, nekako gubim nadu, već se mislim početi gledati druge opcije... :smt022
Samo se u ratu isplati bit promašen slučaj ;)