Re: Jedna nova u oglasniku

Seafreak wrote:
16.03.21. 12:26
Pozdrav ekipa,
Evo mene godinu dana poslije, još uvijek nisam odustao od namjere da uzmem NC ali vidim cijene samo rastu...
Malo mi je smiješno što su isti oglasi aktivni od prije godinu i više dana a cijena je ista ili veća...

Dakle imam nekoliko pitanja:
1. Da li je realno očekivati solidnu NC s barem nekom opremom za oko 7000€?
2. Da li je moguće uvesti NC iz EU da je u dobrom stanju, s barem nekom opremom do 7000€ sa svim troškovima uvoza, taksama itd...

Ako netko ima neku koja ispunjava potonje uvjete, slobodno neka me kontaktira.

Primjer1: Ova mi izgleda stvarno super, vjerujem da je u super stanju, ali cijena je po mom mišljenju pre visoka.
https://www.index.hr/oglasi/mazda-mx-5/oid/2643956

Primjer2: Ova izgleda neloše ali s obzirom na godište a naročito kilometražu cijena mi nikako nije opravdana. A od opreme izgleda ima samo klimu.
https://www.index.hr/oglasi/mazda-mx-5- ... id/2369498

Nakon gotovo dvije godine, nekako gubim nadu, već se mislim početi gledati druge opcije... :smt022
Odi pogledati te koje ti se sviđaju i pregovaraj oko cijene.
Bolje biti malo lud, nego malo pametan!
Miata NB 2005-2008
Boxster S, 2009-2016
Miata NB 2016-

Evo bas gledam detaljnije ovu crvenu: https://www.index.hr/oglasi/mazda-mx-5/oid/2643956
Piše u oglasu: "Mazda mx5 1.8 MZR (anniversary 25)" sto nema veze s istinom jer ta je izasla 5 god poslje....

Mazda MX-5 25th Anniversary ima tvrdi krov, crni okvir šajbe (A-nosač) crne retrovizore, soul red boju (kao ND), tamno crveno/crnu lajsnu unutarnju oko ventilacije, plavi poklopac motora, kožni volan, mjenjač i ručicu od ručne s crvenim šavovima, kromirane lajsne ispod vrata s 25th Anniversary logom, također logo s brojem modela iznad bočnog prednjeg žmigavaca, grijane kožne siceve boje badema, navigaciju, 17" felge crne boje, crne farove itd...

https://automobili.hr/novosti/clanak/ma ... d-za-miatu
https://www.motortrend.com/news/mazda-m ... 0-minutes/

Na trenutak sam pomislio možda se i isplati dati te novce ako je stvarno 25th Anniversary ali izgleda da se radi o 20th Anniversary modelu s nekim dodatnim doradama...
Razlika je na žalost neusporediva kako u opremi tako i u cijeni...
https://www.mazda-press.com/uk/news/52278/
Samo se u ratu isplati bit promašen slučaj ;)

Točno, ovo je 20th Anniversary model.

Cijena? Tja. Možda netko i da tu lovu :-D

Ima 2 vrste cijena MX-5ica:
1. ona po kojoj će se prodati nekom poznavatelju
2. ona po kojoj se prodaju random ljudima koji hoće "neki" roadster (ili kako to takva publika još preciznije zove, "kabriolet"), a koji će voziti sezonu-dvije i prodati dalje opet sa sličnom spikom

Obje vrste su legitimne :-D
NOW: čekam ND
OLD: NC RC 2.0 mit alles - #BlackBetty (ZG0504AS)
OLDER: 2x NB 2001 1.8 crvena - Sepet(ić) TNG / Sepet(ić)

Seafreak wrote:
16.03.21. 12:26
Pozdrav ekipa,
Evo mene godinu dana poslije, još uvijek nisam odustao od namjere da uzmem NC ali vidim cijene samo rastu...
Malo mi je smiješno što su isti oglasi aktivni od prije godinu i više dana a cijena je ista ili veća...

Dakle imam nekoliko pitanja:
1. Da li je realno očekivati solidnu NC s barem nekom opremom za oko 7000€?
2. Da li je moguće uvesti NC iz EU da je u dobrom stanju, s barem nekom opremom do 7000€ sa svim troškovima uvoza, taksama itd...

Ako netko ima neku koja ispunjava potonje uvjete, slobodno neka me kontaktira.

Primjer1: Ova mi izgleda stvarno super, vjerujem da je u super stanju, ali cijena je po mom mišljenju pre visoka.
https://www.index.hr/oglasi/mazda-mx-5/oid/2643956

Primjer2: Ova izgleda neloše ali s obzirom na godište a naročito kilometražu cijena mi nikako nije opravdana. A od opreme izgleda ima samo klimu.
https://www.index.hr/oglasi/mazda-mx-5- ... id/2369498

Nakon gotovo dvije godine, nekako gubim nadu, već se mislim početi gledati druge opcije... :smt022
Ova druga je po meni OK deal za pregovor. Ako je dobro očuvana, ti kilometri su daleko od problema. Evo i moja ima toliko, pa nema nikakve frke.

Nekoć davno od pathwaya, nakon toga od brata mu, i sada od trenutnog vlasnika - IIRC netko tu na forumu, ali da me ubiješ ne znam tko :-D

Izgledno je da će se danas prodati, jedan poznanik iz Splita je upravo s njom na dizalici... :smt006

sash wrote:
1.04.21. 13:27
Nekoć davno od pathwaya, nakon toga od brata mu, i sada od trenutnog vlasnika - IIRC netko tu na forumu, ali da me ubiješ ne znam tko :-D

Izgledno je da će se danas prodati, jedan poznanik iz Splita je upravo s njom na dizalici... :smt006
Pozdrav svima, zbog ovog autića ja "ne spavam" od četvrtka i zbog njega sam malo prije postao i članom ovog foruma 😉. Što kaže kolega iz Splita, da li je zadovoljan kupnjom? Naime, meni je u ponedjeljak "izletio" oglas za taj auto na Njuškalu i odmah sam kontaktirao vlasnika te se načelno dogovorio s njim da ću doći pogledati auto ovaj vikend (privukle su me boja karoserije i boja novo presvučenih kožnih sjedala-FANTAZIJA)...u četvrtak sam pogledao oglasnik i šokirao se...PRODAN! Od tada pretražujem internet ne bih li našao nešto slično...uglavnom našao sam jednog na sjeveru Njemačke...ali za sad nisam stigao pregledavati sve postove ovdje pa kratko pitanje: koliko su otprilike davanja kod uvoza takvog vozila (da li se uopće može napraviti uvoz/unos 🤔)? Znači, godina 2001/2002...1.6, 81 kW, 196 g Co2. Hvala unaprijed na pomoći! Ukoliko kupim NB onda ćemo se češće družiti na ovom forumu 😉 (ova kožna sjedala-da li netko zna koliko košta taj zahvat i tko to radi?) Lp

Evo samo da se kratko javim.

Otisao u ZG, vidio auto, odvezao ga u TUREK-a, auto pregledan, potvrđeno iznadprosjecno stanje za te godine i tu kilometrazu, par sitnih mana koje se daju sredit ostalo sve tip top. vidi se da se o autu brinulo i jako je dobro ocuvan kako iznutra tako izvana. Cura napravila gir osmjeh se nije skidao s lica, nisam ni trebao pitat misljenje, rekao kupujem. Da ne duzim previse dok sluzbeno ne predstavim auto, na putu od ZG do ST vrijeme je bilo promjenjivo, 3 puta nas je kisa uhvatila i ni jednom nismo digli krov. Toliko o tome koliko smo gustali na povratku...

@dwolf zao mi je sto sam ti je zgrabio pred nosom, iskreno ciljao sam na NC ali ono sto se nudi za te cijene je zaista precijenjeno. Kako kazu NC je bolji auto ali losija Miata i na kraju sam se ipak vratio na auto u kojeg sam se zaljubio kao dite, kojeg sam jednom imao na zalost pre kratko i za kojeg se nadam da cu ga imat duze vrime ovaj put. (osim ako me cura ne nogira jer auto sam stavio na nju) :p

Ukratko, mislim da je auto generalno u jako dobrom stanju u odnosu na ostale sto se nude na RH trzistu, oprema je bogata, rekao bi 80% toga je sredjeno i fali joj jos malo ljubavi da bude bas kakvu je zelim. To planiram po malo srediti i naravno uzivati u procesu :)

P.s. Veeeeliko hvala @sash koji me istrpio te mi znacajno pomogao u ovoj avanturi. Stari duzan sam ti veceru, pice sto god!

jdz wrote:
19.07.18. 23:20
Pojavila se jedna nova na njuškalu

https://www.njuskalo.hr/auti/mazda-mx-5 ... s-24082943

2001, 1.6, srebrna, 43.600 km - cijena 7.500 eur
Skoro kao moja :)

P.S. Jeli netko zna zašto je većina NB-a u oglasnicima u Hrvatskoj iz 2001? Jeli se nešto posebno događalo 2001 pa da ih je onda dosta prodano u Hrvatskoj?
Sorry sto vadim prastari post, ali sad sam igrom slucaja skuzio da se radi o mojoj Miati :)

2018. je prodana starijem gospodinu u Opatiju, i onda...
Bakini wrote:
16.07.20. 08:55
Aloo ekipa :D
evo mene opet samo da pitan ovo je jebena ponuda ?!?!
https://www.index.hr/oglasi/mazda-mx-5-1-6/oid/2390358
molim Vas da nitko ne zove :DD
iako je srebrna i 1.6 preclean je :')
boli me prst od f5 na njuskalu i indexu zadnjih 2 tjedna
...2020. sam ju ja uzeo.
narimiran wrote:
17.07.20. 13:44
Bakini wrote:
17.07.20. 06:56
cak bih je uzeo iznad one s malo km radi 1.8 lsd, abs i ne srebrene je boje 😅
I morat ces gledati tu drugu jer srebrna iz Opatije je upravo prodana, odnosno da budem malo konkretniji - kupljena :)

(Btw, vidio sam oglas prije nego tvoj komentar tu na forumu, cisto da ne bi bilo da sam ti ju namjerno "oteo". A i mislim da bi ti se prodala do sljedeceg tjedna....)

Inace, pozdrav svima, novi na forumu, upravo napravio svoje prve kilometre s Miatom..... :)
----

P.S. ovo je post broj 1000 u ovoj temi. Kome da se javim za podizanje nagrade?

narimiran wrote:
6.04.21. 12:11
P.S. ovo je post broj 1000 u ovoj temi. Kome da se javim za podizanje nagrade?
Evo, javio si se - na idući meet za nagradu moraš donijeti gajbu mrzle pive ;-)

Seafreak wrote:
6.04.21. 08:10
...za kojeg se nadam da cu ga imat duze vrime ovaj put. (osim ako me cura ne nogira jer auto sam stavio na nju) :p
Samo da te upozorim da ako ste zajedno dulje od 3 godine, to ti je "bračna" stečevina, pa lako možeš ostati i bez auta :-D
Seafreak wrote:
6.04.21. 08:10
P.s. Veeeeliko hvala @sash koji me istrpio te mi znacajno pomogao u ovoj avanturi. Stari duzan sam ti veceru, pice sto god!
Zavrti rundu na idućem meetu i to je to ;-)

sash wrote:
6.04.21. 14:36
Zavrti rundu na idućem meetu i to je to ;-)
Dapače bit će mi čast, samo ste mi malo daleko a ja sam rijetko oko ZG. Ali budem li išao gore obavezno se javim!
Isto vrijedi za svih koji idu južno!

Nisam znao da su meetovi još aktualni, rado bi sudjelovao koji put :)