Re: Jedna nova u oglasniku

#716
jdz wrote:
19.07.18. 23:20
P.S. Jeli netko zna zašto je većina NB-a u oglasnicima u Hrvatskoj iz 2001? Jeli se nešto posebno događalo 2001 pa da ih je onda dosta prodano u Hrvatskoj?
Prodajna akcija, bile su oko 10.000 maraka jeftinije nego inače (IIRC s 40.000+ na oko 30.000 DM), tako da... tako nekako, Bagi, Mario i drugi koji su svoje tada kupili nove će bolje pamtiti koliko točno.
NOW: čekam ND
OLD: NC RC 2.0 mit alles - #BlackBetty (ZG0504AS)
OLDER: 2x NB 2001 1.8 crvena - Sepet(ić) TNG / Sepet(ić)

Re: Jedna nova u oglasniku

#717
Da, kako Saša kaže, 2001 su NB-jke 1.6 bile 29700 DM, a 1.8 ovisno od opreme od 30.500 do 32.500 DM. Prodano ih je preko 100 kom u toj akciji.
Nemam više stare Autoklub-ove, ali ako me sjećanje dobro služi bile su MX-5 do 1998 i preko 60000 DM radi suludih trošarina i davanja, sjećam se da je cijena bila u to vrijeme kao i Alfa GTV, tako da je ovo 2001 došlo svima koji smo slinili za MX-5 kao poklon. :)
Mario ..:Alfa:...
Ex NB Classic Red 1.8 ZG-0180-MM
Ex NB Sunlight Silver 1.6 ZG-2622-AA

Re: Jedna nova u oglasniku

#718
Ljudi razmsljam na mahove vec skoro godinu dana o kupnji Miate NA pa onda NB (NA mi je masu ljepsa ali sta ces kad ih nema tj vidim samo onu Turbo iz Zageba kompletno preradjenu ali od toga sma odustao lagnao, nisam iskusan vozac auta takve konjaze a nisma bas ni za utrke iako b bilo sigurno dobro malo probat aliistovremeno i dosta straši pa ipak mao zdrav razum prevladao - a i mehanicki sam totalni noob pa ne znam nist ao odrzavanju takvog auta. Po izgledmi jeinace super i rado bi ga imao ali... )

A sad sam se nekako i odlucio na kupnju, pred kraj ljeta :( , dojadilomi samo gledat po interntu i gubit vrijeme na to.

Problem je sto ne znam bas najnaj kupovat polovne , a u voznji je nemrem bas kak usporedit s nekime pogotovo kad prvi put vozim neki auto. (nisma vozio 5 mazda miata). Inace u voznji me nije nesto posebno odusevio za prvi put u Miati al velim nemre se za prve voznje stec dojam sve je t bilo po gradu malo skretanja pod 90 par zavojcica itd

Sad su mi za oo zapele dvije (unace ciljam samo na 1,8 nekako)

https://www.index.hr/oglasi/mazda-mx-5- ... id/1260453
Danas u Bjelovaru je rpobao malo vozit alinista strasno. Morao bi vise puta voziriti da skuzim kakav je za voznju. Trenutno vozi ysarisa i niz jedan zavojiti brijeg brz se spustim tim yarisom kad se zurim (cca 100km/h), nego so sam se sad spustio tom miatom 90km/h. Al u krug ide stvarno dobro ono skroz u krug ko po tranicama bolje od Yarisa :d
E sad covjek kaze da je ima mjesec dana iz istog smo grada veli cura nece vozit tu mazdu, veli da je lupljena s prednje strane, u oglas pise da nem ahrdje dobro nisma j anaso bogzna sta al ima nekih znakova na nekim srednim mjestima. Reko je da je auto lupljen s prednje strane bio, kompletan je prefarban ali ne bas najkvalitetnije ima curaka neikih itd. Ja ga svakako mislim dat majstoru na pregled prije ali ne znam bas kojemu . I sta veli gazda curi ulje na semringu, mislim da je reko semeringu radilice. E sad, ja ne znam nist o d tome pa... ne znam ni koliko je potencijalni troska, ne znam koje su sadasnje posljedice za sma auto, ni potenciajalne buduce posljedice ako se ne popravi Krov je kao nanovo tapeciran ali kao treba postelati gumu jer oce uc koja kap negdje na pregibu ako prska kisa tako. Inace ne izgleda tak lose iznutra ni izvana. Za vozit isto nisam primijetio da je sta lose ali orao bih to vise testirat da znam, sutra cu jos jendom testirat malo po obilaznici na 150km/h barem (ak povuče dotle :D ) Ne znam nisma pametan, ja bi samo imo Miatu :D Da nije neki raspad teski da ne moram svako malo s nom kod majstora (da jegu oejdnom dovest u dobro stanje npr) i da nema kompromitirana vozna svojstva.
Vlasnik veli da mu nije hitno prodat i da mu je 26.500 zadnja zadnja cijena ma kakve ja kvarove naso kod majstora

Druga koja se nudi u blizini je ova super zvuci sto je rvi vlasnik, jako malo kilometara ako su stvarni,ako je sve tako jako dobro i presao bih preko ove ruzne krem boje u unutrasnjosti https://www.njuskalo.hr/auti/mazda-mx-5 ... s-25613541

MOLIM komentirajte savjetujte - ili PONUDITE . :)

Molim vas komentirajte dal znate koju od tih, i koju boljeprpeorucate, ja bi samo sto prije kupio al da se ne sjebem bas s izborom :)

Re: Jedna nova u oglasniku

#719
https://www.njuskalo.hr/auti/mazda-mx-5 ... s-26212570
Evo jedne nove u oglasniku, zna li je tko, d ali bi ta bila bolji izbor?
Proširio sam naime izvor i na 1.6 otkad sam ovdje pročitao ono o krivulji snage tj okretnog momenta da 1.6 ima više snage ispod 5000okr.
Naime cijena je ista kao i one s indexi th nešto niža, a nekak mi se čini da je bolje održavana, što ne mora ništa znacit
----------g—------------------------

Ovaj tu isto se čini OK i tu bi se zaustavio. Ja i radim e neki primjerak di ne treba mnogo raditi na njenu jer ja ne znam i nemam i klinac uje ni mogućnosti ništa s Arafata, s ne volim ni puno ići kod majstora. Radije bi uzro primjerak u što boljem stanju, pa ga samo nastavio održavati,
https://www.njuskalo.hr/auti/mazda-mx-5 ... s-25794379

Jako bi cijenio savjet e hvala unaprijed!!!

Re: Jedna nova u oglasniku

#720
goranbo wrote:
26.08.18. 04:23
Proširio sam naime izvor i na 1.6 otkad sam ovdje pročitao ono o krivulji snage tj okretnog momenta da 1.6 ima više snage ispod 5000okr.
Gdje si našao da u NB 1.6 motor ima u nižim okretajima više momenta od 1.8?

Evo za referencu krivulja momenta i snage od stock 1.8 motora (99-00), crveno je samo s promjenom kuta paljenja, nema drugih promjena...
Image
cron