Re: Jedna nova u oglasniku

Seafreak wrote:
12.06.20. 07:25
Pozdrav ekipa, evo mene iz mrtvih nakon dugo godina :p

Otkako sam prodao svoju "black widdow" ne mogu prestat mislit o njoj a obecao sam sebi da cu jos jednom vozit Miatu... Iako me srce snazno vuce trenutno sam samo u procesu istrazivanja trzista, iako ako naletim na nesto dobro spreman sam ozbiljno razmislit o kupnji. U medjuvremenu drustvo mi pravi E90 benzinac naravno sa full sport paketom s kojim sam evo vec skoro 7 godinu poprilično zadovoljan, ali daleko je to od MX-5. Tako da radim neke kombinacije da njega uvalim curi a sebi uzmem MX-5 iako moguće je da na kraju zavrsi obrnuto :p

Sve u svemu molio bih vas za savjet oko kupnje, gledam oglasnike i nekako mi se cini da je nemoguće naci NB da je u ok stanju za normalne novce, tako da sam se nekako vise okrenuo prema NC, no njih cini mi se ima jos manje u nas.
Malo sam citao po netu oko motora i vecina kaze 2.0 je puno bolji izbor od 1.8 no vec vidim da ce 2.0 u nas bit nemoguce nac po razumnoj cijeni. Koliko sam vidio oba su Ford Duratec u sustini, ali me brine sta ovi 1.8 od 2005 - 2009 godine su imali problema s lancem i opcenito pouzdanoscu. Ako ima ko informacija po tom pitanju nek se slobodno raspise...
Budzet bi mi bio oko 7000€ zasad, mozda bi bilo moguce to povecat ali volio bi se drzat te cifre. Mozda je nerealna, ali meni zurba sigurno nije pa sam spreman i duze cekati!
Za sada koliko vidim u oglasima se nude ove dvije:

1. https://www.index.hr/oglasi/mazda-mx-5- ... id/2263889
Ova crna je zanimljiva zbog opreme i tvrdog krova koji bi mi svakako bio bonus jer jos uvjek nemam garazu (razlog prodaje stare) a nisam siguran kad cu je imat. Medjutim cuo sam da je auto osteceno na prednjem desnom boku te ju je neko kljucem isarao iako se na slikama toliko ne vidi pa me zanima zna li itko ista o tom autu? Ako su ostecenja estetske prirode, ne bi mi bio problem otic to pogledat pa cak razmotrit kao kupnju ili neki dugorocni projekt. Medjutim ako je bila bilo kakva jaca havarija to mi ne dolazi u obzir. To auto se jedino isplati kupit ako je strukturalno sve u redu.

2. https://www.index.hr/oglasi/mazda-mx-5- ... id/1828290
O ovoj ne znam nista pa je svaka informacija dobrodosla.

Eto unaprijed zahvaljujem na informacijama i drago mi je da je forum a i zajednica ziva jos uvjek :)
Bok,

Za te novce uvezeš iz Njemačke.
Ja sam tako napravio prije 4-5 mjeseci.

Ekipa hvala na informacijama.
U medjuvremenu sam zvao covjeka za crnu NC cisto iz znatizelje, on ju je kao uzeo od prijatelja pod racun za drugo auto jer je preprodavac. Kaze da je auto cijelo uredno i nije mi skrivao ostecenja na blatobranima i branicima. To mi je poslikao i poslao. Medjutim ono sto sam uocio sa slika je stari kit koji je ocigledno od nekih udesa od prije sto mi nije spomenuo. Stoga je i meni cijela prica sumljiva i iskreno ne radi mi se put do zg samo da se uvjerim da je auto imalo tezu havariju.

U svakom slucaju ispada da obje NC iz oglasnika zahjevaju poveca ulaganja i kao takve probijaju moj budzet pa mi i nisu neka opcija u ovom trenutku.

Nekako mi se cini da ce bit poprilicno teska misija naci solidnu NC razumne kilometraze i dobre opreme do 7000€.
Malo sam gledao i po stranim oglasnicima ni tamo nije situacija puno bolja. Iskreno ni jedna od oglasenih do 6000€ mi se nije svidila a s uvozom opet probijaju budzet.
Mozda ja krivo razmisljam ali priznajem da imam strah od auta iz uvoza jer prilikom uvoza moze se dosta toga falsificirat a ono sto me najvise brine kod auta sa sjevera je voznja u zimskim uvjetima koja mora ostavit traga na podvozju.

Sve u svemu ne odustajem, trazim i dalje, s vremenom vjerujem da ce se nesto dobro ukazat u nadi da cu bit brz i spreman na realizaciju. Srecom drugo auto nam trenutno nije potrebno pa nam nije nekakva zurba oko kupnje.
Samo se u ratu isplati bit promašen slučaj ;)

Dobar dan ekipa ,

htio bih Vas upitati par pitanja. Naime , vec od kraja osnovne skole sam uvijek imao oko na mx5 i sada mi se napokon nakon faksa i svega pruzila prilika da si je mogu uzeti . Prije sam vozio ocev golf mk4 sto je vjerojatno jedan od gorih auta za voziti i 2x sporiji od miata tako da se ne brinen za 0-100 kad je ovome trebalo 18 sec. Imam na raspolaganju nekih 6k € i za to se da uzeti neki pristojni autic ali stvarno mi se ne da. U kuci vec iman fiestu , 206 i navedenog golfa. Ako bi netko od Vas mogao reci iskustva s 1.6 , 1.8 modelima, kilometraza i neke minusa kao hrda itd, i nb vs nc iako je meni nb osobno drazi.Nasao sam ih par po oglasima , ako je neki forumas prijasnji vlasnik auta puno bi mi znacilo , hvala i lp.
1.8iS
1.6Blue
1.8BRG
1.8NC
Mazda MX-5 NB Icon - ST-3140-S

Inkspot wrote:
29.06.20. 18:51
Imaj na umu da je NC bolji auto, ali lošija miata.
Ovaj dio o lošija Miata je debatable. Ali tko ima vremena stalno prežvakavati istu temu :-D

Potpis: vlasnik 2x NB, 1x NC.
NOW: čekam ND
OLD: NC RC 2.0 mit alles - #BlackBetty (ZG0504AS)
OLDER: 2x NB 2001 1.8 crvena - Sepet(ić) TNG / Sepet(ić)

sash wrote:
30.06.20. 12:02
Inkspot wrote:
29.06.20. 18:51
Imaj na umu da je NC bolji auto, ali lošija miata.
Ovaj dio o lošija Miata je debatable. Ali tko ima vremena stalno prežvakavati istu temu :-D

Potpis: vlasnik 2x NB, 1x NC.
:smt028
Bolje biti malo lud, nego malo pametan!
Miata NB 2005-2008
Boxster S, 2009-2016
Miata NB 2016-

Zvao sam gosp. posla mi je slike ima nekih sitnih limarijskih popravaka ali ljepota je to cut kad je kum limar :). 3 tockice hrde na pragovima, na nosacima nista, auto stvarno uredan. inace covjek vozi clio 172 pa mu vjerujen, iden ga gledat slj tjedan i odmah uzet nadan se. i cisto da pitan koliki je otp trosak mjenjanja prednjeg kraja u nbfl jer su mi svjetla i branik puno ugodniji oku, nb je slatka nbfl malo ostrije linije i ako imate neke pocetne stvari za preporucit za unaprijedit miaticu bilo kakve stvari, gume, amortizeri, radio itd itd

Bakini wrote:
16.07.20. 18:16
Zvao sam gosp. posla mi je slike ima nekih sitnih limarijskih popravaka ali ljepota je to cut kad je kum limar :). 3 tockice hrde na pragovima, na nosacima nista, auto stvarno uredan. inace covjek vozi clio 172 pa mu vjerujen, iden ga gledat slj tjedan i odmah uzet nadan se. i cisto da pitan koliki je otp trosak mjenjanja prednjeg kraja u nbfl jer su mi svjetla i branik puno ugodniji oku, nb je slatka nbfl malo ostrije linije i ako imate neke pocetne stvari za preporucit za unaprijedit miaticu bilo kakve stvari, gume, amortizeri, radio itd itd
Ako nemaš neke planove s ozbiljnijim intervencijama na pogonu ili ovjesu, samo osvježi sve radne tekućine ako im je vrijeme i vozi dok nešto ne pukne ili ne crkne. Kakvo mijenjanje branika :) samo gorivo :)

Osim toga NB je naprijed ljepši od NBFL. FL dodaje par oštrih linija po braniku i po svjetlima na auto koji ih inače nema nigdje drugdje. NBFL svjetla su bolja, i ima aftermarket opcija, a možeš imati i svjetla za maglu koja će dobro doći prije ili kasnije, to stoji...

Unaprijediti možeš desetak stvari - gume, felge, geometriju kotača, federe/amortizere, kut paljenja, ispuh (grana, kat, cijev, lonci), diskove, pločice, selene na balans štangama, same štange, volan, ručica mjenjača, sjedala, seleni na vratima, malo proširiti papučicu gasa za lakši heel/toe, pa sve do stavljanja LSD s 1.8 modela i tako...

A motor je onda tema za sebe.

Nemoj nabacivati masu na auto ako baš ne moraš (zaštita protiv hrđe i razna metalurgija za ukrućivanje ovoga ili onoga)...

dboKlc wrote:
16.07.20. 19:09
Osim toga NB je naprijed ljepši od NBFL
nakon sto sam valjda, 10+ godina slinio za NBFL, dosao sam do zakljucka da je dboKlc bio sve ove godine u pravu. NB je jednostavno skladnije dizajniran auto neg FL. FL je nekak nabrzinu sklepan. Kuzim napredak u tehnici, to sve 5...

ista prica i sa NC. cak i prvi ford izgleda bolje neg ovi kasnije...
<---- prodajem oglasni prostor --->

sta mislis tocno pod ozbiljno? rado bi je spustia za 3cm jer mi izgleda guza malo previsoko, a nezz je li to najbolje gewinde stavit, samo opruge itd vidin da dosta govore bilstein da je na njoj dobar pa vmaxx.... ali rado bi htio dobiti konkretan odgovor od vas ne od nekih nn. lsd bi isto ubacia samo to rade posli da se malo ustalozin, nesto tipa strut bar ili tako nesto za malu mx5 koliko pomaze ali amo rec da imate budzet dodatni 1000€ sta bi napravili, osim lijevali gorivo to je neupitno jer mi postaje dd. sto se tice krpanja necu pjenu logi no stavljat najvj novi komad lima jer mi se ne cini preveliko a ako bude losije malo sacekat i novi pragovi
Attachments
IMG-20200716-WA0008.jpg
IMG-20200716-WA0008.jpg (57.39 KiB) Viewed 6875 times
IMG-20200716-WA0015.jpg
IMG-20200716-WA0015.jpg (65.65 KiB) Viewed 6875 times
IMG-20200716-WA0013.jpg
IMG-20200716-WA0013.jpg (167.75 KiB) Viewed 6875 times

bagijaner wrote:
16.07.20. 20:06
dboKlc wrote:
16.07.20. 19:09
Osim toga NB je naprijed ljepši od NBFL
nakon sto sam valjda, 10+ godina slinio za NBFL, dosao sam do zakljucka da je dboKlc bio sve ove godine u pravu. NB je jednostavno skladnije dizajniran auto neg FL. FL je nekak nabrzinu sklepan. Kuzim napredak u tehnici, to sve 5...

ista prica i sa NC. cak i prvi ford izgleda bolje neg ovi kasnije...
Ne znam sad zezaš li me ili ne, ali meni je i NC 1 također bolja od kasnijih redizajna... :)

Bakini wrote:
16.07.20. 20:07
sta mislis tocno pod ozbiljno? rado bi je spustia za 3cm jer mi izgleda guza malo previsoko, a nezz je li to najbolje gewinde stavit, samo opruge itd vidin da dosta govore bilstein da je na njoj dobar pa vmaxx.... ali rado bi htio dobiti konkretan odgovor od vas ne od nekih nn. lsd bi isto ubacia samo to rade posli da se malo ustalozin, nesto tipa strut bar ili tako nesto za malu mx5 koliko pomaze ali amo rec da imate budzet dodatni 1000€ sta bi napravili, osim lijevali gorivo to je neupitno jer mi postaje dd. sto se tice krpanja necu pjenu logi no stavljat najvj novi komad lima jer mi se ne cini preveliko a ako bude losije malo sacekat i novi pragovi
Pragove pogledaj iznutra USB endoskopom pa ćeš znati kakvo je stanje. Otvoriš vrata i lagano podigneš/skineš plastičnu oblogu.

Zanimljivo, ima klimu, nema ABS :)

S obzirom da ima tako malo km, moguće je da su amortizeri još dobri i da bump stopovi nisu strulili i rasipali se. Za 1000 eur onda gume/felge i eibach federi na stock amortizere. Ili gume na ove felge, pa federi i kat/auspuh. Nakon toga možda ostane za još kakvu sitnicu.