Bok,Seafreak wrote: ↑12.06.20. 07:25Pozdrav ekipa, evo mene iz mrtvih nakon dugo godina :p
Otkako sam prodao svoju "black widdow" ne mogu prestat mislit o njoj a obecao sam sebi da cu jos jednom vozit Miatu... Iako me srce snazno vuce trenutno sam samo u procesu istrazivanja trzista, iako ako naletim na nesto dobro spreman sam ozbiljno razmislit o kupnji. U medjuvremenu drustvo mi pravi E90 benzinac naravno sa full sport paketom s kojim sam evo vec skoro 7 godinu poprilično zadovoljan, ali daleko je to od MX-5. Tako da radim neke kombinacije da njega uvalim curi a sebi uzmem MX-5 iako moguće je da na kraju zavrsi obrnuto :p
Sve u svemu molio bih vas za savjet oko kupnje, gledam oglasnike i nekako mi se cini da je nemoguće naci NB da je u ok stanju za normalne novce, tako da sam se nekako vise okrenuo prema NC, no njih cini mi se ima jos manje u nas.
Malo sam citao po netu oko motora i vecina kaze 2.0 je puno bolji izbor od 1.8 no vec vidim da ce 2.0 u nas bit nemoguce nac po razumnoj cijeni. Koliko sam vidio oba su Ford Duratec u sustini, ali me brine sta ovi 1.8 od 2005 - 2009 godine su imali problema s lancem i opcenito pouzdanoscu. Ako ima ko informacija po tom pitanju nek se slobodno raspise...
Budzet bi mi bio oko 7000€ zasad, mozda bi bilo moguce to povecat ali volio bi se drzat te cifre. Mozda je nerealna, ali meni zurba sigurno nije pa sam spreman i duze cekati!
Za sada koliko vidim u oglasima se nude ove dvije:
1. https://www.index.hr/oglasi/mazda-mx-5- ... id/2263889
Ova crna je zanimljiva zbog opreme i tvrdog krova koji bi mi svakako bio bonus jer jos uvjek nemam garazu (razlog prodaje stare) a nisam siguran kad cu je imat. Medjutim cuo sam da je auto osteceno na prednjem desnom boku te ju je neko kljucem isarao iako se na slikama toliko ne vidi pa me zanima zna li itko ista o tom autu? Ako su ostecenja estetske prirode, ne bi mi bio problem otic to pogledat pa cak razmotrit kao kupnju ili neki dugorocni projekt. Medjutim ako je bila bilo kakva jaca havarija to mi ne dolazi u obzir. To auto se jedino isplati kupit ako je strukturalno sve u redu.
2. https://www.index.hr/oglasi/mazda-mx-5- ... id/1828290
O ovoj ne znam nista pa je svaka informacija dobrodosla.
Eto unaprijed zahvaljujem na informacijama i drago mi je da je forum a i zajednica ziva jos uvjek![]()
Za te novce uvezeš iz Njemačke.
Ja sam tako napravio prije 4-5 mjeseci.